Brödet
8-10 st
½ pkt (25 g) jäst
2 ½ dl mjölk eller vatten
2 msk olja
1 msk Fiberhusk
2 dl havregryn
½ tsk salt
Ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning
Garnering
Havregryn
Ungstemperatur
250 grader
Smula ner jästen i degbunken.
Värm mjölken eller vattnet och oljan till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen
och rör tills den löst sig.
Tillsätt fiberhusk och havregryn. Rör om och låt det svälla 10 minuter.
Blanda ner salt och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen väl i maskin.
Utbakning
Strö lite extra havregryn eller mjölblandning över degen, så går den lättare att hantera.
Klicka ut den i jämnstora klickar på bak pappersklädd plåt med hjälp av en matsked eller
degskrapa.
Täck över och jäs i 30 minuter.
Gräddning
Mitt i ugnen i 250 grader, 8-9 minuter, tills frallorna har fin färg och är genomgräddade.
Låt bröden svalna under bakduk.

Ät och njut..de är underbara.......
KRAM
Hoppas någon mer får glädje av det där då.. Var ju faktiskt gott trots att det var glutenfritt.. :D
Pussar