Brödet

Här kommer recept på glutenfria havrefrallor:

8-10 st

½ pkt (25 g) jäst

2 ½ dl mjölk eller vatten

2 msk olja

1 msk Fiberhusk

2 dl havregryn

½ tsk salt

Ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning


Garnering

Havregryn


Ungstemperatur

250 grader


Smula ner jästen i degbunken.


Värm mjölken eller vattnet och oljan till fingervärme, 37 grader.  Häll degspadet över jästen

 och rör tills den löst sig.


Tillsätt fiberhusk och havregryn. Rör om och låt det svälla 10 minuter.


Blanda ner salt och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen väl i maskin.


Utbakning

  

Strö lite extra havregryn eller mjölblandning över degen, så går den lättare att hantera.

Klicka ut den i jämnstora klickar på bak pappersklädd plåt med hjälp av en matsked eller

 degskrapa.


Täck över och jäs i 30 minuter.


Gräddning

  

Mitt i ugnen i 250 grader, 8-9 minuter, tills frallorna har fin färg och är genomgräddade.


Låt bröden svalna under bakduk.






Ät och njut..de är underbara.......

KRAM

Kommentarer
Postat av: Anders

Hoppas någon mer får glädje av det där då.. Var ju faktiskt gott trots att det var glutenfritt.. :D



Pussar

2008-06-12 @ 20:06:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0